Städer för fred!

Vår vision är att förena människor runt om i världen med en av de mest välkända symbolerna för fred och non-violence – den knutna pistolen.

Under årens lopp har Non-Violence skulpturer placeras ut på runt 30 centrala platser i världen.

Det har bedömts att nästintill en miljard människor har sett skulpturen eller symbolen och att cirka 100 miljoner människor ser den för första gången varje år. Non-Violence skulpturen framför FN:s huvudbyggnad i New York är en av de mest fotograferade sevärdheterna på Manhattan.

Genom vårt program ”Cities for Peace”, kan en stad köpa in en egen staty till staden, i ett paket tillsammans med våra utbildningsprogram för stadens skolor. Staden skulle även som en ”Non-Violence City” att ingå i ett nätverk med städer runt om i världen som delar samma vision om ett fredligare samhälle.

Genom att visa upp symbolen i en stad kan staden kommunicera ett tydligt non-violence budskap och samtidigt skapa ett årligt evenemang för att lyfta frågan.

Om du som läser detta sitter i ledningen för en stad, så tänk samma tanke som Malmö, Halmstad, Göteborg och Stockholms ledare tänkte när de markerade för sina innevånare var staden står i frågan om icke-våld och fred.

Om du som läser detta inte bestämmer över såna frågor, samla ihop lite kompisar och föreslå det för ledningen i staden eller kommunen.

För mer information vänligen kontakta: ivana@nonviolence.com

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *