Nyheter och Publikationer

februari 5, 2016
Share : 

"En skoldag från helvetet"

Erik Helmerson skriver i artikel på DN om Tensta Ross-gymnasiet som nu tvingas stängas ner. I artikeln nämner han "en skoldag från helvetet" och att "det är hjärtskärande att elever tvingas tillbringa dagarna på platser som Ross Tensta gymnasium". Läs gärna artikeln här och få en inblick hur många barn, elever, lärare och vuxna lever och jobbar i en miljö som är totalt kaos. Vi på Non-Violence har varit på flera skolor där studiemiljön och studieron varit orolig. En skola i Skåne rapporterade att skolan efter våra program Schools for Peace ökade resultaten på de nationella proven från 45 - 73 %. Skälet? Lärarna fick vår utbildning i konfliktlösning och därigenom redskapen och orden att sätta på de tuffa situationerna - vilket gjorde det lugnare i klassrummen, lugnare i korridorerna och därmed en ökad studiero för eleverna.

Vi tror på att grunden till förändring är kunskap och vi vet att Sveriges lärare idag kämpar med just konfliktlösning på skolorna. Majoriteten av timmarna på skolan består av just konfliktlösning, men majoriteten av alla Sveriges lärare har inte läst någon form av konfliktlösning under sin lärarutbildning då det inte är en obligatorisk kurs. Vi jobbar varje dag med att se till att skolor som Tensta Ross INTE ska behövas läggas ner.

Non-Violence teamet

Share : 

Alla våra nyheter

Kolla våra globala och lokala nyheter från vårt nätverk. Rulla ned för arkiverade nyheter eller kolla in ditt lands sida för fler goda nyheter där du bor.

Alla våra publikationer

Kolla och ladda ner våra publikationer för att upptäcka våra åtgärder, projekt, prioriteringar, ekonomi och vår utsikt för de kommande åren.
downloadmagnifiercross