Nyheter och Publikationer

januari 14, 2012
Share : 

Städer för fred!

Vår vision är att förena människor runt om i världen med en av de mest välkända symbolerna för fred och non-violence – den knutna pistolen.

Under årens lopp har Non-Violence skulpturer placeras ut på runt 30 centrala platser i världen.

Det har bedömts att nästintill en miljard människor har sett skulpturen eller symbolen och att cirka 100 miljoner människor ser den för första gången varje år. Non-Violence skulpturen framför FN:s huvudbyggnad i New York är en av de mest fotograferade sevärdheterna på Manhattan.

Genom vårt program "Cities for Peace", kan en stad köpa in en egen staty till staden, i ett paket tillsammans med våra utbildningsprogram för stadens skolor. Staden skulle även som en "Non-Violence City" att ingå i ett nätverk med städer runt om i världen som delar samma vision om ett fredligare samhälle.

Genom att visa upp symbolen i en stad kan staden kommunicera ett tydligt non-violence budskap och samtidigt skapa ett årligt evenemang för att lyfta frågan.

Om du som läser detta sitter i ledningen för en stad, så tänk samma tanke som Malmö, Halmstad, Göteborg och Stockholms ledare tänkte när de markerade för sina innevånare var staden står i frågan om icke-våld och fred.

Om du som läser detta inte bestämmer över såna frågor, samla ihop lite kompisar och föreslå det för ledningen i staden eller kommunen.

För mer information vänligen kontakta: ivana@nonviolence.com

Share : 

Alla våra nyheter

Kolla våra globala och lokala nyheter från vårt nätverk. Rulla ned för arkiverade nyheter eller kolla in ditt lands sida för fler goda nyheter där du bor.

Alla våra publikationer

Kolla och ladda ner våra publikationer för att upptäcka våra åtgärder, projekt, prioriteringar, ekonomi och vår utsikt för de kommande åren.
downloadmagnifiercross